Κυριακή, 16 Ιουνίου
Home>>The Villagers>>Τα χωριά της Ελλάδας, Κρυοπηγή Χαλκιδικής
Τα χωριά της Ελλάδας Κρυοπηγή Χαλκιδικής
The VillagersTravelΗπειρωτική Ελλάδα

Τα χωριά της Ελλάδας, Κρυοπηγή Χαλκιδικής

Τα χωριά της Ελλάδας – Νομός Χαλκιδικής

Τα χωριά της Ελλάδας, Κρυοπηγή Χαλκιδικής.

Σε αυτό το άρθρο ανακαλύπτουμε την Κρυοπηγή Χαλκιδικής, μέσα από την ταξιδιωτική ματιά του O_Thessalonikios (aka Παντελής ). Σκοπός αυτών των ταξιδιωτικών ιστοριών, είναι να αναδείξουμε τα χωριά της Ελλάδας, τις ομορφιές και τις παραδόσεις τους.

 Είναι γεμάτη μικρά πέτρινα σπιτάκια με μεγάλους κήπους, τα οποία θυμίζουν άλλη εποχή...

Τα χωριά της Ελλάδας, Κρυοπηγή Χαλκιδικής.
@pantmouz

Εγώ δε θα σας μιλήσω για κάποιο χωρίο από όπου κατάγονται οι γονείς μου. Αλλά για το μέρος στο οποίο δημιουργήθηκαν οι περισσότερος καλοκαιρινές μου αναμνήσεις. Θα σας παρουσιάσω το δικό μου χωριό, την Κρυοπηγή.

Η Κρυοπηγή βρίσκεται περίπου στο κέντρο του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής και ανήκει στον Δήμο Κασσάνδρας.  Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά σε έναν πευκόφυτο λόφο και αποτελεί ίσως ένα από τα πιο στρατηγικά σημεία ολόκληρου του ποδιού. Παρόλο το τουρισμό, το χωρίο έχει διατηρήσει την γραφικότητα του, ενώ είναι ιδανικό για όσους ψάχνουν ηρεμία και γαλήνη.

Το χωριό ουσιαστικά χωρίζεται σε δύο συνοικίες

Τα χωριά της Ελλάδας, Κρυοπηγή Χαλκιδικής.
@pantmouz

Αυτή πάνω από τον κεντρικό δρόμο και αυτή που απλώνεται από κάτω του.

Η πρώτη είναι η παλαιότερη και η καθόλου τουριστική. Είναι γεμάτη μικρά πέτρινα σπιτάκια με μεγάλους κήπους, τα οποία θυμίζουν άλλη εποχή. Διαθέτει μια πλακόστρωτη πλατεία με γραφικά ταβερνάκια, στην οποία βρίσκεται και η εκκλησία του χωριού, ο Άγιος Γεώργιος.

Eνώ εκεί θα βρείτε ακόμη μια πηγή με δροσερό νερό (από εκεί πήρε το όνομα της η Κρυοπηγή). Αλλά και ένα μικρό πέτρινο αμφιθέατρο, στο οποίο τους καλοκαιρινούς μήνες τελούνται θεατρικές παραστάσεις.

Η «νέα» συνοικία από την άλλη είναι ένας άλλος κόσμος. Τα μικρά πέτρινα σπιτάκια δίνουν τη θέση τους στις νεόχτιστες εξοχικές κατοικίες και τα γραφικά ταβερνάκια στα πολυτελή ξενοδοχεία. Και όσο κατεβαίνεις προς τα κάτω, τόσο η φύση σε μαγεύει και η θέα της θάλασσας σου κόβει την ανάσα.

Η παραλία της Κρυοπηγής είναι εξαιρετική. Χωρίς «φανφάρες» έχει καταφέρει ουκ ολίγες φορές να πάρει μια γαλάζια σημαία. Μη περιμένετε όμως κάποιο Beach bar, δεν υπάρχει.

Μόνο μια καντίνα στέκει εκεί, η οποία σερβίρει τα απολύτως απαραίτητα, καφέ, νερό και παγωτό. Τι άλλο χρειάζεται άραγε κανείς μια καυτή καλοκαιρινή μέρα;

Μήπως να την βάλετε στη λίστα σας για το φετινό καλοκαίρι; 

O Thessalonikios

Μπορείς να βρεις τον Thessalonikio στα παρακάτω social media & να διαβάσεις περισσότερες ταξιδιωτικές ιστορίες στο site του!

Social media:

Web: othessalonikios.gr

Instagram: @pantmouz


Αν βρήκες αυτό ενδιαφέρον μπορείς να ανακαλύψεις περισσότερα ελληνικά χωριά και Travel Stories: πατώντας εδώ!

camping coffee comics diy games nerd reviews the villagers tips travelvibe urban vibes Επτάνησα Θεσσαλία Θράκη Κύπρος Μακεδονία Νησιά του Αιγαίου Πελοπόννησος έμπνευση έρευνα αθήνα βιβλία διαμονή ελλάδα εμπειρίες προτάσεις ταξιδιωτικοί προορισμοί

1 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »