Δευτέρα, 15 Ιουλίου
Home>>Travel>>Κυκλάδες: Μοναδικά χωριά στη Σίφνο!
TravelΕλληνικά Νησιά

Κυκλάδες: Μοναδικά χωριά στη Σίφνο!

Κυκλάδες: Μοναδικά χωριά στη Σίφνο! Αν επισκέπτεσαι  για πρώτη φορά τις Κυκλάδες, η Σίφνος είναι η καλύτερη εισαγωγή! Είναι το πιο αντιπροσωπευτικό νησί, για να καταλάβεις τι σημαίνει «ένα καλοκαίρι στην Ελλάδα».

Σε αυτό το άρθρο θα βρεις τα 4 χωριά που πρέπει να επισκεφτείς στη Σίφνο. Το λευκό και το γαλάζιο να κυριαρχούν στο τοπίο. Βουκαμβίλιες ντύνουν τα σπίτια με μια εκλεπτυσμένη αισθητική.

Η απλότητα των ανθρώπων που διασκεδάζουν και γιορτάζουν το καλοκαίρι, αυτά όλα είναι η Σίφνος.

Μόλις βγεις από το πλοίο τα πάντα είναι απλά. Ακριβώς απέναντι σου είναι οι γενικές πληροφορίες του νησιού. Από εκεί μπορείς να πάρεις αρκετά φυλλάδια, χάρτες, πληροφορίες για τα μαγαζιά, για τα σπορ και τις δραστηριότητες του νησιού.

Ακόμα υπάρχουν πληροφορίες για τα δρομολόγια των λεωφορείων (που είναι πολύ συχνά), τα δρώμενα και τα πανηγύρια. Δηλαδή για τα πάντα! Τα 4 χωριά που πρέπει να επισκεφτείς στη Σίφνο αναλυτικά:


Ας μείνουμε λίγο ακόμα στο λιμάνι, στις Καμάρες.

Οι Καμάρες είναι δημοφιλείς προορισμούς για διαμονή. Το χωρίο έχει πολλά μαγαζιά για  να κάνεις βόλτα, μέρη για φαγητό και ωραία καλοκαιρινά μπαράκια.

Αν και για εμένα είναι προτιμότερο να πάρεις το ποτό σου και να κάτσεις στην αμμουδιά! Από τις Κάμαρες δεν λείπει τίποτα, και φυσικά δεν λείπει  η θάλασσα! Η  τεράστια αμμουδερή παράλια στις Καμάρες θα σας εντυπωσιάσει!


Η Απολλωνία

Εμείς προτιμήσαμε να μείνουμε στη Χώρα, στην Απολλωνία, που είναι κυριολεκτικά το κέντρο του νησιού! Από την Χώρα αρχίζουν όλα τα δρομολόγια των λεωφορείων. Η συγκοινωνία είναι στα ποδιά σου, το ίδιο και η διασκέδαση!

Η Απολλωνία ξεχωρίζει το βράδυ λόγω του γνωστού «στενού της Σίφνου». Το στενό αυτό είναι ένα δρόμος στην Χωρά, ο όποιος έχει όλες τις προτάσεις διασκέδασης, απλά σε μια περατζάδα!

Εδώ θα βρεις τα καλύτερα bars – clubs, ξακουστές ταβέρνες, lounge μαγαζιά και τουριστικά μαγαζάκια για τα ψώνια σου.

Επίσης, θα βρεις όσους είδες στο νησί, στις παραλίες, στο λεωφορείο, στο πλοίο. Οπότε αν σου ξέφυγε ο έρωτας του καλοκαιριού, εδώ θα τον συναντήσεις σίγουρα. Όλο το νησί κάνει βόλτες σε αυτό το δρόμο.

Κάτσε για ένα τσίπουρο ή ούζο στο καφενείο του Δρακάκη.

Για μια βόλτα στο Κάστρο

Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς το Κάστρο.  Η καλύτερη ώρα να είναι νωρίς το απόγευμα. Μπορείς όμως να πας από το πρωί στην παράλια που έχει για μπάνιο και να φύγεις το βράδυ.

Η ιδιαίτερη μεσαιωνική αρχιτεκτονική του οικισμού, με τα ενετικά στοιχεία το καθιστούν ιδιαίτερα εντυπωσιακό.


Ο Αρτεμώνας, με τα υπέροχα νεοκλασικά

Με τον Αρτεμώνα ολοκληρώνονται τα 4 χωριά που πρέπει να επισκεφτείς στη Σίφνο! Είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά, ιδανικό για βόλτα, για φαγητό και ποτό.

Όταν το επισκεφτήκαμε τον Αύγουστο  είχε πανηγύρι. Όλο το χωριό βρίσκονταν στα σοκάκια, ενώ στο προαύλιο της εκκλησίας είχε νησιωτική μουσική, κέφι και χορό!


Στον Αρτεμώνα , στο Σταυρί,
στον Αρτεμώνα στο Σταυρί, στα Ξάμπελα στο Κάστρο. Εκεί το πρώτο, εκεί το πρωτογνώρισα,
στα Ξάμπελα στο Κάστρο είδα το πρόσωπο σου τ’ άσπρο


Κυκλάδες: Μοναδικά χωριά στη Σίφνο!

3 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »