Δευτέρα, 15 Ιουλίου
Home>>The Villagers>>Τα χωριά της Ελλάδας, Συκιά Κορινθίας
Ανακαλυπτοντασ τα χωρια της ελλαδασ -ΣΥΚΙΑ
The VillagersTravelΗπειρωτική Ελλάδα

Τα χωριά της Ελλάδας, Συκιά Κορινθίας

Τα χωριά της Ελλάδας – Νομός Κορινθίας

Χωριά Ελλάδας: Συκιά

Σε αυτό το άρθρο ανακαλύπτουμε την Συκιά Κορινθίας, μέσα από την ταξιδιωτική ματιά της Penny in Wanderland. Σκοπός αυτών των ταξιδιωτικών ιστοριών, είναι να αναδείξουμε τα χωριά της Ελλάδας, τις ομορφιές και τις παραδόσεις τους.

Οι γονείς μου είναι γέννημα θρέμμα Πειραιώτες και δεν είχαμε κάποιο χωριό να πηγαίνουμε. Τα τελευταία όμως 20 χρόνια μπορώ να λέω ”χωριό μου” την Συκιά Κορινθίας αφού από το καλοκαίρι του 2000 νοικιάζουμε εκεί ένα σπίτι.

Από τις αγαπημένες μου συνήθειες εκεί είναι να περπατάω στην παραλία, η οποία έχει βραβευτεί και με Γαλάζια σημαία.

Είναι το μέρος που έχω περάσει τα καλοκαίρια της εφηβείας μου, που έχω κάνει φίλους, που έχω ξενυχτήσει στα παγκάκια της παραλίας με μπίρα  στο χέρι. Που έχω κάνει Ανάσταση σχεδόν κάθε χρόνο, που πάντα βρίσκω μια μικρή όαση για να ξεκουραστώ όταν το χρειάζομαι.

Τα χωριά της Ελλάδας, Συκιά Κορινθίας
Συκιά Κορινθίας

Η Συκιά έχει ένα φούρνο, ένα περίπτερο, ένα μίνι μάρκετ κι ένα φαρμακείο και χαίρομαι που τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει αρκετές καφετέριες και μαγαζάκια (αν δεν θες να πας στο κοντινό Ξυλόκαστρο). Από τις αγαπημένες μου συνήθειες εκεί είναι να περπατάω στην παραλία, η οποία έχει βραβευτεί και με Γαλάζια σημαία. Πολύ κοντά με τα πόδια στο δρόμο προς το Ξυλόκαστρο υπάρχει το Πευκοδάσος ”Πευκιάς”.

Από κτήρια ιστορικού ενδιαφέροντος θα βρεις τη Βίλα του Άγγελου Σικελιανού όπου ζούσε για αρκετά χρόνια με την σύζυγό του Εύα Πάλμερ και φιλοξενούσαν διανοητές της εποχής. Όπως ο Κωστής Παλαμάς, και τον πύργο του Χαλήλ αγά, που σώζεται ακόμα και σήμερα και βρίσκεται πάνω απ’ τον δημόσιο δρόμο της Συκιάς.

Τα τελευταία δύο χρόνια γίνεται προσπάθεια το χωριό να αξιοποιηθεί και τουριστικά με διάφορες εκδηλώσεις όπως γιορτή κρασιού, γιορτή σαρδέλας. Μάλιστα έχει φτιαχτεί και μια ιστοσελίδα: η Sykia.gr.

Χωριά Ελλάδας Συκιά
@pennyinwanderland/

Μπορείς να βρεις την Penny in Wanderland στα παρακάτω social media & να διαβάσεις περισσότερες ταξιδιωτικές ιστορίες στο site της!

Social media:

Web: pennyinwanderland.com


Αν βρήκες αυτό ενδιαφέρον μπορείς να ανακαλύψεις περισσότερα ελληνικά χωριά και Travel Stories: πατώντας εδώ!

Χωριά Ελλάδας Συκιά

2 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »