Δευτέρα, 15 Ιουλίου
Home>>The Villagers>>Το χωριό Λεύκαρα της Κύπρου!
Λεύκαρα της Κύπρου
The VillagersTravel

Το χωριό Λεύκαρα της Κύπρου!

Λεύκαρα της Κύπρου, ένα από τα ωραιότερα χωριά της Ευρώπης.

Λεύκαρα της Κύπρου- Επαρχία της Λάρνακας

Σε αυτό το άρθρο ανακαλύπτουμε το χωριό Λεύκαρα της Κύπρου, μέσα από την ταξιδιωτική ματιά των El-stories.

Πριν μετακομίσουμε στην Κύπρο δεν μπορούσαμε με τίποτα να φανταστούμε τις ομορφιές που κρύβει η ορεινή φύση της. Για κάποιο λόγο, όπως και αρκετός κόσμος εκεί έξω, είχαμε συνδυάσει την Κύπρο με καλοκαίρι, ζέστη και εξωτικές παραλίες.

Όλα αυτά φυσικά ισχύουν αλλά το νησί έχει να δώσει πολλά παραπάνω. Αν και νησί αξίζει να το επισκεφτείς και τον χειμώνα για να ανακαλύψεις τα μοναδικά γραφικά χωριά του που σίγουρα θα λατρέψεις. Και φυσικά το καλοκαίρι αποτελούν μια ανάσα
δροσιάς για όσους θέλουν να αποφύγουν την ζέστη.

Λεύκαρα της Κύπρου

Το συγκεκριμένο χωριό που σου προτείνουμε, τα Λεύκαρα, το έχουμε επισκεφτεί πολλές φορές αφού είναι από τα αγαπημένα μας. Και κατά την γνώμη μας από τα πιο γραφικά.


Μας έκλεψε αμέσως την καρδιά και ανέβηκε στην κορυφή των προτιμήσεων μας από την πρώτη φορά.

Πετρόκτιστα σπίτια, στενά πλακόστρωτα δρομάκια που οδηγούν σε αυλές με πολύχρωμες πόρτες και παντζούρια, μαγαζάκια με περίτεχνα κεντήματα. Τα λόγια είναι λίγα για να αποτυπώσουν την γραφικότητα αυτού του χωριού που αποτελεί πόλο έλξης και για τους τουρίστες.

Κάθε γωνία του ήταν ξεχωριστή και οι φωτογραφικές ευκαιρίες αμέτρητες! Τα Λεύκαρα που χωρίζονται σε δυο οικισμούς, τα Πάνω και τα Κάτω υπήρχαν από τα Βυζαντινά χρόνια, με την πρώτη γραπτή μαρτυρία για την ύπαρξη τους να πηγαίνει πίσω στο 1134.


Εκτός από την αρχιτεκτονική του, την παράδοση στα κεντήματα και την αργυροχοΐα φυσικά δεν λείπει και το καλό φαγητό. Οι επιλογές για φαγητό και για καφέ είναι πολλές, όπως επίσης θα βρεις και καταλύματα αν θέλεις να διανυκτερεύσεις.

Μπορείς να βρεις τις El-Stories στα παρακάτω social media & να διαβάσεις περισσότερες ταξιδιωτικές ιστορίες στο site τους!

Social media:

Web: el-stories.com


Αν βρήκες αυτό ενδιαφέρον μπορείς να ανακαλύψεις περισσότερα χωριά και Travel Stories: πατώντας εδώ!

camping coffee comics diy games nerd reviews the villagers tips travelvibe urban vibes Επτάνησα Θεσσαλία Θράκη Κύπρος Μακεδονία Νησιά του Αιγαίου Πελοπόννησος έμπνευση έρευνα αθήνα βιβλία διαμονή ελλάδα εμπειρίες προτάσεις ταξιδιωτικοί προορισμοί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »