Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου
Home>>Backpacker life>>Glamping: Camping πολυτελείας, με ανέσεις ξενοδοχείων
Backpacker lifeCamping notes

Glamping: Camping πολυτελείας, με ανέσεις ξενοδοχείων

Glamping: Camping πολυτελείας, με ανέσεις ξενοδοχείων. Τι είναι πάλι αυτό;

Η καλοκαιρινή περίοδος των διακοπών ξεκινάει για τα καλά και όλοι αναζητούν νέους εναλλακτικούς τρόπους διακοπών. Κάπου εδώ ακούγεται για πρώτη φορά, ο όρος glamping. Μπορεί σαν λέξη να μην σου θυμίζει κάτι, ωστόσο το ίδιο το όνομα προδίδει την σημασία της.

Glamping: Camping πολυτελείας, με ανέσεις  ξενοδοχείων

Glam και camping= glamping ή ελληνιστί camping πολυτελείας.

Glamping, Camping πολυτελείας με ανέσεις ξενοδοχείων & eco-friendly

Όλο και κάπου θα έχει πάρει το μάτι σου φωτογραφίες κάποιου πολυτελούς καταλύματος μέσα στην φύση, πιθανώς από instagrammers του εξωτερικού. Αλλά ακόμα και αν δεν έχεις ιδέα σε τι αναφέρομαι, μπορώ να στο εξηγήσω αλλιώς!

Το glamping είναι μια ειδική μορφή τουρισμού, που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του camping και των πεντάστερων ξενοδοχείων. Πως γίνεται αυτό;

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του camping είναι η άμεση επαφή με την φύση, καθώς η διαμονή σου είναι στην ύπαιθρο. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί που δυσκολεύονται να ακολουθήσουν ένα τέτοιο στυλ διακοπών, καθώς επιθυμούν τις ανέσεις του ξενοδοχείου.

Εδώ λοιπόν, έρχεται το glamping φέρνοντας όλες τις ανέσεις και τις υπηρεσίες πολυτελών ξενοδοχείων, στο φυσικό περιβάλλον. Τι περισσότερο θα μπορούσες να ζητήσεις;

Glamping στην Ελλάδα

Αν και στην Ελλάδα δεν είναι μόδα τελευταίας στιγμής, τώρα γίνεται πολύ συζήτηση καθώς το υπουργείο Τουρισμού εισήγαγε με νομοσχέδιο την πιστοποίηση σήματος glamping.

Τα καταλύματα που θα φέρουν την εν λόγω σήμανση πρέπει να πληρούν ορισμένα κριτήρια- ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά των δομών είναι η εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον.

Eco-friendly χαρακτηριστικά

Εδώ πρέπει να σημειώσω πως ούτως ή άλλως το camping είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Οι δομές που φέρουν το σήμα glamping, καλούνται να χρησιμοποιούν στην κατασκευή υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Τα καταλύματα που εντάσσονται την κατηγορία glamping μπορούν να είναι δεντρόσπιτα, yurts, domes,  σκηνές, καμπίνες, αχυρώνες μέχρι και κατασκευές ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού π.χ.  από γυαλί ή bubbles.

Αυτή η εναλλακτική μορφή τουρισμού σου προσφέρει ένα υπερσύγχρονο καταφύγιο στην φύση. Η όλη εμπειρία ακούγεται άκρως συναρπαστική. Πέρα από την πολυτέλεια ή τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες, το κυρίαρχο στοιχείο παραμένει η φύση και οι δραστηριότητες γύρω από αυτή!

Πως σου φαίνεται λοιπόν το camping πολυτελείας;

Αν βρήκες αυτό ενδιαφέρον, διάβασε το άρθρο για Camping στη Σέριφο.

1 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »