Κυριακή, 7 Αυγούστου
Home>>Lifestyle>>Editor's choices>>DIY Έλαιο λεβάντας, έχεις φτιάξει ποτέ;
Editor's choices

DIY Έλαιο λεβάντας, έχεις φτιάξει ποτέ;

Έλαιο λεβάντας, ώρα για πειραματισμούς! Το έλαιο λεβάντας είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του, χρειάζεται να διαθέτετε ελάχιστα υλικά και τα αποτελέσματα εντυπωσιακά!

Το έλαιο λεβάντας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους, συχνά χρησιμοποιείται σε τσιμπήματα ή σε πληγές, αλλά η ευρεία χρήση του αφορά την περιποίηση του σώματος και των μαλλιών.

Η λεβάντα έχει αντισηπτικές και ιαματικές ιδιότητες. Το έλαιο λεβάντας χρησιμοποιείται στο μασάζ καθώς είναι ένα φυσικό μυοχαλαρωτικό.

Έλαιο λεβάντας, υλικά για την παρασκευή:

Υλικά & αντικείμενα

– άνθη λεβάντας (φρέσκα)

– λάδι ( θα χρησιμοποιηθεί ως βάση, μπορεί να είναι ελαιόλαδο ή οποιοδήποτε άλλο)

– μπουκαλάκι αποθήκευσης

– ένα βάζο

Υπάρχουν περίπου 39 είδη λεβάντας

Η διαδικασία παρασκευής: έλαιο λεβάντας

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι παρασκευής του ελαίου λεβάντας, ωστόσο στην πλειοψηφία τους όλοι ακολουθούν την παρακάτω διαδικασία.

  1. Παίρνουμε τη λεβάντα και διαχωρίζουμε τα άνθη από τα κλαράκια.
  2. Συλλέγουμε την ποσότητα άνθεων που θέλουμε, η οποία εξαρτάται από το πόσο έλαιο θέλουμε να φτιάξουμε και πόσο δυνατό αποτέλεσμα επιθυμούμε (π.χ. μπορούμε να γεμίσουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού με άνθη, για να παρασκευάσουμε μπουκάλι του νερού 0.5 λίτρα).
  3. Σε αυτό το σημείο έχουμε δυο επιλογές. Α) Μπορούμε να “κοπανήσουμε” σε ένα γουδί τα άνθη μαζί με λίγο από το λάδι, ούτως ώστε να απελευθερωθούν τα αρώματα και να έχουμε πιο δυνατό αποτέλεσμα. Β) Μπορούμε να παραβλέψουμε τελείως το γουδί!
  4. Ό,τι και αν αποφασίσουμε να κάνουμε στην μια περίπτωση θα έχουμε σκόνη λεβάντα και στην άλλη τα άνθη.
  5. Έτσι στην συνέχεια απλά θα τοποθετήσουμε τη σκόνη ή τα άνθη σε ένα βάζο (ή σε κάποιο δοχείο) και θα τα καλύψουμε με το λάδι. Θα το αφήσουμε σφραγισμένο στο ήλιο για περίπου 2.5 εβδομάδες (ανάλογα το πόσο δυνατό άρωμα θες να έχει, ιδανικά είναι 3 εβδομάδες).
  6. Όταν το ανοίξουμε θα πρέπει να σουρώσουμε το περιεχόμενο και να το εναποθέσουμε σε ένα μπουκάλι!
Έτοιμο για χρήση!

TIPS & EXTRAS για το έλαιο λεβάντας

Μπορούμε να κρατήσουμε λίγα άνθη, στον ήλιο και να τα αποξηράνουμε. Αυτά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως διακοσμητικά σε βαζάκια ή σε κατασκευές.

Ακόμα μπορούμε να βάλουμε την αποξηραμένη λεβάντα σε τούλι ή σε πουγκί και να την τοποθετήσουμε στην ντουλάπα, ώστε να μυρίζουν ωραία τα ρούχα και να προστατευθουν από τους σκόρους!

1 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »