Δευτέρα, 15 Ιουλίου
Home>>Lifestyle>>Editor's choices>>Ο Κατήφορος – Εκδόσεις Μίνωας
Ο Κατήφορος - Εκδόσεις Μίνωας
Editor's choices

Ο Κατήφορος – Εκδόσεις Μίνωας

Εσυ ήξερες την Κλασική σειρά Μίνωας; Τα μεγαλύτερα κλασσικά λογοτεχνικά έργα από Έλληνες & ξένους συγγραφείς κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μίνωας.

[Βιβλιοπαρουσίαση]

Ας γνωρίσουμε λοιπόν την Ρόζα..Με μεγάλη μαεστρία αλλά και βαθιά αντίληψη της αθηναϊ­κής κοινωνίας των αρχών του 20ού αιώνα, ο Ξενόπουλος καταγράφει την αποτυχία, την ήττα και την έκπτωση της ηθικής σε όλη τη διαδρομή της τραγικής ηρωίδας του.

Η εμπλοκή σε ένα γαϊτανάκι εκβιασμών φέρνει στα όρια της απελπισίας την ευαίσθητη και ευκολόπιστη Ρόζα. Ο αδίστακτος αλλά γοητευτικός Ζοζός, με αφορμή μια φωτογραφία που τραβήχτηκε εξαιτίας της αφέλειας της ερωτευμένης ηρωίδας, ωθεί τη Ρόζα στον κατήφορο. Έναν κατήφορο που ξεκινά με μια ελαφριά κλίση, και προχωρά με εμπόδια και ανωμαλίες, μα που ξαφνικά, ίσιος, γυμνός, γλιστερός, παίρνει σχεδόν την κάθετο.

Πόσα πράγματα άραγε συντρέχουν για να παγιδευτεί ένα δυστυχισμένο κορίτσι… Στο σύθαμπο του δειλινού η Ρόζα γνώρισε για πρώτη φορά την αγάπη, αλλά και αφέθηκε στο ξεχαρβάλωμα εκείνο της ψυχής της που κατανίκησε ντροπή και αηδία και την οδήγησε στην αιώνια κόλαση…

Με μεγάλη μαεστρία αλλά και βαθιά αντίληψη της αθηναϊ­κής κοινωνίας των αρχών του 20ού αιώνα, ο Ξενόπουλος καταγράφει την αποτυχία, την ήττα και την έκπτωση της ηθικής σε όλη τη διαδρομή της τραγικής ηρωίδας του.

📕Βιβλίο: Ο Κατήφορος
✍️Συγγραφέας: Γρηγόριος Ξενόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »