Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου
Home>>Lifestyle>>Editor's choices>>ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ
coffeeee
Editor's choices

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ

Εισαγωγή

Σε αυτή την καινούργια ενότητα θα κάνουμε ένα ταξίδι σε διάφορες γωνιές του πλανήτη μας μέσο του καφέ. Οι περισσότεροι άνθρωποι μέσα στην ημέρα μας πίνουμε καφέ, αλλά πόσα ξέρουμε;

Ο καφές που πλέον έχουμε με μεγάλη ευκολία στα σπίτια μας και βρίσκουμε σχεδόν παντού, έχει ιδιαίτερους τρόπους καλλιέργειας, πολλές δυσκολίες, λαοί που στηρίζονται με βάση αυτό σε ένα καλύτερο μέλλον και μια καλύτερη ζωή, ήθη και έθιμα και μέσα από όλα αυτά ένα ταξίδι στον κόσμο.

Έτσι θα προσπαθήσουμε να ταξιδέψουμε παρέα σε διαφορές γωνιές του κόσμου, να μάθουμε τις παραδόσεις, τις δυσκολίες και όλα αυτά με οδηγό μας τον καφέ.

ΑΙΘΙΟΠΙΑ

Πρώτος σταθμός σε αυτό το ταξίδι θα είναι η Αιθιοπία!

Αυτό δεν είναι μια τυχαία επιλογή, η Αιθιοπία έχει μακρά παράδοση στην καφέ και είναι η 5η χώρα σε παραγωγή καφέ. Η καλλιέργεια γίνεται σε 1500-2200 μετρά υψόμετρο από το επίπεδο της θάλασσας. Η παραγωγή και εξαγωγή καφέ είναι ένα σημαντικό κομμάτι για την χώρα γιατί εκτός από το θέμα παράδοσης είναι και το κύριο εισόδημα για πολλούς αγρότες.

Οι Αιθίοπες έχουν μια βαθιά αγάπη και παράδοση για τον καφέ. Εκεί συναντούμε το τελετουργικό του καφέ, το οποίο έχει ως εξής: Τοποθετούν τους πράσινους κόκκους καφέ σε ένα τηγάνι (baret metad) και τους καβουρδίζουν στα κάρβουνα.

ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ

Δεύτερος σταθμός θα είναι η Γουατεμάλα! Μια χώρα της κεντρικής Αμερικής, η οποία βασίζεται κυρίως στην γεωργία εξάγοντας ζάχαρη, μπανάνες, μπαχαρικά και είναι 9η στην εξαγωγή καφέ.

Η παραγωγή του καφέ ήρθε στην Γουατεμάλα το 1850 και πλέον είναι απο τις κυρίες πηγές εσόδων για πολλούς αγρότες, αφού απο τα 22 γεωγραφικά διαμερίσματα τα 20 καλλιεργούν καφέ.

Το ηφαιστειακό έδαφος της και τα ψηλά βουνά της δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες, 300 διαφορετικά μικροκλίματα! Οι ποικιλίες καφέ που παράγουν, αποκλειστικά arabica έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με αρώματα ανάλογα την ποικιλία κυρίως λουλουδιών, κίτρου και επίγευση σοκολάτας, ξηρών καρπών και είναι ελαφρώς γλυκοί.

1 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »