Δευτέρα, 19 Απριλίου
Home>>Urban vibes>>Street art: Τα graffiti της Αθήνας (Μέρος 1)
Urban vibes

Street art: Τα graffiti της Αθήνας (Μέρος 1)

Street art: Σε αυτή την κατηγορία θα βρεις μια συλλογή με τα καλύτερα graffiti της Αθήνας και που θα τα συναντήσεις! Το πρώτο μέρος, αποτελεί μια μικρή εισαγωγή. Η οποία σκοπεύει να παρουσιάσει τα πιο γνωστά σημείο της Αθήνας. Όλοι μας έχουμε δει κάνοντας μια βόλτα στην Αθήνα αναρίθμητα γκράφιτι. Μερικά από αυτά κοσμούν τοίχους ή και ολόκληρα κτίρια της πόλης. Πολλά μπαίνουν άνετα σε μια γκαλερί ή σε μουσείο. Εγώ προσωπικά θα τα ήθελα στον τοίχο του σπιτιού μου. Άλλες φορές είναι μια υπογραφή, ένα σύνθημα, μια δηλώσει αγάπης αλλά κάποιες φορές είναι τέχνη. Ας αφήσουμε λοιπόν τα πολλά λόγια και ας δούμε κάποια που έχω βρει στις δίκες μου περιπλανήσεις στην πόλη.

Ξεκινάμε από τα εύκολα μέρη να δεις πολλά και ωραία γκράφιτι. Αν κάνεις μια βόλτα στην Σχόλη Κάλων Τεχνών στην Πειραιώς,  θα δεις πολλά γκράφιτι στους τοίχους της σχολής. Αυτά είναι ένα μικρό δείγμα από την τέχνη και το ταλέντο που κρύβεται εκεί.

Μέτα θα πάμε στο κέντρο της Αθήνας.

Ας ξεκινήσω με το αγαπημένο μου σημείο τα Αναφιώτικα. Αν χαθείς μέσα στα στενά στα Αναφιώτικα θα δεις να κρύβονται κάποια υπέροχα γκράφιτι. Εκτός από τα πολλά «Μαρία σ’ αγαπώ!» ή «Μιμίκος+Μαίρη loveforever» υπάρχουν και κάποια έργα τέχνης!

Ωστόσο δεν γίνεται να λείψει μια ξενάγηση, σε Θησείο και Πετράλωνα.

Όπως καταλαβαίνουμε τα graffiti είναι ένας τρόπος έκφρασης για αρκετούς από εμάς.

Η κάθε πόλη, η κάθε συνοικία κρύβει έναν street artist  ή ένα φιλόσοφο!Οπότε αξίζει να κάνουμε μια βόλτα, αναζητώντας τα!

this is love

Τέλος, του πρώτου μέρους, σύντομα η συνέχεια με περισσότερες πληροφορίες για τα καλύτερα graffiti της Αθήνας!

Ανακάλυψε τα graffiti της Κομοτηνής!


Street art, ta graffiti ths athinas.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *